Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника

Опубліковано 12 лютого 2013 року, 14:50

За підсумками 2012 року, в Україні зросло виробництво харчових продуктів, а також обсяги їх реалізації. Так, згідно з даними Державної служби статистики України, індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні минулоріч становив 101,5% порівняно з 2011 роком. Своєю чергою, на 9,6% зросла реалізація харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Разом із цим українські споживачі все більше довіряють якості вітчизняних харчів.

Українці віддають перевагу вітчизняній харчовій продукції перед імпортованою. Так, на сьогодні частка продажу вітчизняного продовольства у товарообороті торговельних мереж становить близько 95%. Цьому сприяло збільшення внутрішнього виробництва основних видів продовольства та впровадження європейської моделі контролю над якістю та безпечністю харчів НАССР.

За підсумками 2012 року, в Україні зросло виробництво харчових продуктів, а також обсяги їх реалізації. Так, згідно з даними Державної служби статистики України, індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні минулоріч становив 101,5% порівняно з 2011 роком. Своєю чергою, на 9,6% зросла реалізація харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Разом із цим українські споживачі все більше довіряють якості вітчизняних харчів.

«На сьогодні частка продажу вітчизняного продовольства у товарообороті торговельних мереж становить близько 95%. Іншим важливим показником є те, що українці споживають близько 90% продуктів харчування, вироблених в Україні. Тому саме довіра співвітчизників найкраще підтверджує якість вітчизняних харчів», − зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Своєю чергою, підвищенню довіри українців до вітчизняних продуктів харчування сприяло розпочате Мінагрополітики реформування харчової галузі, зокрема сфери безпечності продукції. Тому вітчизняні харчові підприємства вже розпочали поступово впроваджувати систему управління безпеки харчової продукції НАССР. А після ухвалення Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів», НАССР поступово запровадять як підприємства-експортери, так і ті, що працюють на внутрішньому ринку. Завдяки цій системі саме виробники стануть максимально зацікавленими в дотриманні найвищих стандартів якості під час виготовлення своєї продукції. Це обумовлено тим, що відповідальність за якість продукції будуть нести, насамперед, виробники, а не державні контролюючі органи. Тому у разі виявлення неякісних продуктів вони будуть вилучатися з усіх торговельних мереж, а такі випадки будуть оприлюднюватися.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux