В Українському домі відбулось урочисте святкування Дня працівників сільського господарства

Опубліковано 15 листопада 2018 року, 18:25

Сьогодні, 15 листопада, в Українському домі відбувся урочистий захід з нагоди Дня працівників сільського господарства, в якому взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, в.о. голови аграрного комітету ВРУ Олександр Бакуменко, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, аграрії - Герої України, народні депутати, керівники центральних органів влади, обласних державних адміністрацій, Національної академії аграрних наук та профільних навчальних закладів, представники сільськогосподарських підприємств, асоціацій, громадських організацій, іноземних делегацій та ЗМІ.

«Коли ми говоримо про агропромисловий комплекс, 17% ВВП формуєте саме ви. Вашими руками, вашим інтелектом, вашими технологіями, ми є впізнані у всьому світі. Наша продукція вже представлена в 190 країн світу. Ви є основою і фундаментом розвитку національної економіки», - зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму вітальному слові.

Він підкреслив, що Уряд буде й надалі підтримувати розвиток АПК і збільшувати обсяг держпідтримки аграріїв, сума якої у наступному році дорівнюватиме майже 7 млрд грн.

Прем’єр вручив урядові нагороди працівникам сільського господарства, відзначивши їх вагомий внесок у розвиток українського аграрного сектору.  

Відзнаками Міністерства аграрної політики та продовольства України були нагороджені працівники Мінагрополітики.

«Україна має всі можливості для того, щоб вирішити проблему продовольчої безпеки у світі, і наша спільна праця буде лише сприяти цьому. Вже сьогодні у нас зібрано 65 млн тонн зерна, і якщо нам дозволить погода, то ми маємо всі шанси цього року отримати рекордний урожай за всю історію незалежності України», - сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, вітаючи аграріїв з професійним святом.

В честь Дня працівників сільського господарства відбувся святковий концерт з відеопривітанням для аграріїв від зірок українського шоу-бізнесу, культури і спорту.

Довідково:

День працівників сільського господарства України - професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України. Відзначається щорічно у третю неділю листопада.

Свято було засноване 7 жовтня 1993 року Указом Президента України № 428/93 на підтримку ініціативи працівників агропромислового комплексу України.

У 2018 році День працівників сільського господарства України припадає на 18 листопада.

 

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux