Досягнення аграрної науки є важливою складовою підвищення врожайності культур, - Шеремета

Опубліковано 22 червня 2018 року, 10:15

21 червня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета привітав Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробовування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого із 70-річчям заснування та долучився до Третього міжнародного форуму агропромислового інжинірингу, який проходить 21-22 червня. Заходи відбуваються в рамках Міжнародних днів поля.

Участь у заході взяли представники УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого, Мінагрополітики, місцевої влади, НААН України, Німецького сільськогосподарського товариства, керівники аграрних підприємств, громадських організацій та ЗМІ.

«Сьогодні в День поля та Міжнародного форуму, ми маємо чудову нагоду ознайомитись із новітніми українськими та зарубіжними технологіями виробництва сільськогосподарських культур, протестувати аграрну техніку, налагодити ділові контакти та обмінятися досвідом. Радий відмітити, що досягнення аграрної науки є важливою складовою підвищення врожайності культур та отримання понад 60 млн тонн зерна вже 5 років поспіль», - зазначив Віктор Шеремета.

За його словами, незважаючи на вплив кліматичних змін, гарні результати досягаються завдяки новим високопродуктивним сортам та гібридам, а також застосовуючи сучасні технології вирощування. Окрім того, Україна має достатній потенціал, щоб до 2020 року досягти виробництва зерна в межах 70 млн тонн, а олійних культур – в межах 22 млн тонн.

Під час заходу учасників ознайомили із інноваційними рішеннями в технологіях вирощування польових та енергетичних культур, було проведено демо-тести з оцінки відповідності с/г техніки (за гармонізованими європейськими процедурами) для допуску на ринок України, також було проведено демонстраційний показ техніко-технологічних рішень в рамках Міжнародних днів поля в Україні.

Під час Міжнародного форуму плануються секційні засідання за такими напрямами:

- сільськогосподарська техніка та обладнання – прогнозування, конструювання та випробування;

- новітні технології в АПК: дослідження та прогноз розвитку;

- енергозбереження та альтернативна енергетика.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux