Українська модель системи агрострахування буде базуватись на кращих світових практиках, - Ковальова

Опубліковано 05 червня 2018 року, 10:32

Детальне вивчення канадської системи підтримки сільськогосподарських підприємців через механізми субсидованого кредитування та страхування сільгоспризиків, а також можливості запровадження в Україні таких ефективних інструментів та практик було головною метою робочої поїздки української делегації під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової до Канади (м. Оттава та м. Гуельф). Поїздка була організована Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

«Ми прагнемо дослідити найкращі світові практики кредитування та агрострахування, серед яких і канадська. Система підтримки сільгоспвиробників Канади побудована на повній довірі між фермерами, страховими компаніями та державою, що дозволяє економити час, ресурси та забезпечувати довготривалий економічний ефект. Аналіз ефективних страхових систем, інструментів, підходів  дозволить нам виробити власну оптимальну модель. Її впровадження допоможе покращити інвестиційний потенціал сільськогосподарського сектору, надасть можливість передбачати цінові та погодні ризики, стимулюватиме зростання АПК», - зазначила Олена Ковальова.

Вона додала, що канадські фермери схвально оцінюють державні програми підтримки субсидування та кредитування, оскільки така підтримка забезпечує їм повну захищеність і фінансову стабільність. Система кредитування та субсидування в Канаді співфінансується державним та місцевими бюджетами і направлена на те, щоб знизити усі можливі ризики до нуля.

Також заступник Міністра відмітила, що зважаючи на посилену увагу України до розвитку фермерства, нова система агрострахування зможе стати опорою для впровадження ефективних інструментів кредитування малих та середніх фермерських господарств.

Під час поїздки українська делегація ознайомилася з деталями програм агрострахування, що впроваджуються Міністерством сільського господарства Канади (AAFC), обмінялася думками з представниками канадської сторони стосовно ролі уряду в структуризації програм управління ризиками, брала участь у дискусіях з приводу розвитку, підвищення конкурентоспроможності та впровадження інновацій в агросекторі.

Крім того, з канадськими колегами та Послом України в Канаді Андрієм Шевченко було обговорено питання розширення співробітництва та налагодження більш активних взаємозв’язків між Україною, Канадою та організаціями Групи Світового банку.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux