У першому читанні прийнято законопроект щодо дерегуляції цукрової галузі

Опубліковано 18 травня 2018 року, 11:33

«Завдяки положенням ухваленого законопроекту, скасуванню встановлення мінімальних цін на цукор і цукрові буряки та відхід від державного регулювання цукрової сфери, бурякоцукрова галузь отримає потужний поштовх для сталого розвитку на ринкових засадах.

Верховна Рада України на засіданні 17 травня прийняла у першому читанні законопроект №4532 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру», основною метою якого є дерегуляція цукрової галузі. За відповідне рішення проголосувало 242 народних депутата України.

«Завдяки положенням ухваленого законопроекту, скасуванню встановлення мінімальних цін на цукор і цукрові буряки та відхід від державного регулювання цукрової сфери, бурякоцукрова галузь отримає потужний поштовх для сталого розвитку на ринкових засадах. Дякую народним депутатам, аграрному комітету Верховної Ради за підтримку урядового законопроекту, який був напрацьований Мінагрополітики разом із виробниками, переробниками та профільними асоціаціями», - прокоментувала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Заступник Міністра додала, що цукрова галузь вже давно чекає на прийняття нового законопроекту, скільки зміни, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, визначили необхідність скасування адміністративного регулювання галузі.

Зокрема, ухваленим у першому читанні законопроектом №4532 пропонується відмінити Закон України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» та Закон України «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції», в якому є посилання щодо обов’язкових мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для виробництва цукру квоти «А» і цукру квоти «А».

Довідково:

З метою дерегуляції та спрощення ведення бізнесу в Україні розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. № 166-р «Про скасування деяких наказів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади» скасовано Порядок розподілу на конкурсних засадах між цукровими заводами обсягів виробництва цукру в межах квоти «А», який був затверджений наказом Мінагрополітики від 28 серпня 2007 р. № 624, зареєстрований в Мін’юсті 30.08.2007 за №996/14262. 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux