На Херсонщині обговорили перспективи розвитку молочного бізнесу в Україні

Опубліковано 16 травня 2018 року, 12:46

15-16 травня в Херсонській області пройшло щорічне виїзне засідання наглядової ради Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» з метою затвердження звіту роботи проекту за 2017 рік та плану роботи на 2018 рік. Координатором проекту є заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

У зустрічі взяли участь представники Мінагрополітики, Посольства Канади в Україні, Дніпропетровської, Херсонської, Львівської, Івано-Франківської ОДА, організації Об’єднання співробітництва для міжнародного розвитку (SOCODEVI), керівники сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, дорадчих служб.

«Українське фермерство та кооперація отримала новий поштовх у своєму розвитку завдяки відновленій фінансовій підтримці від Уряду, на яку виділено безпрецедентний мільярд гривень. Крім того, ми маємо підтримку від наших канадських колег, які впровадили проект з розвитку молочного бізнесу в Україні. Вони діляться експертними знаннями та власним досвідом з нашими малими та середніми виробниками, допомагаючи посилити існуючі та створити нові життєздатні і прибуткові кооперативи», - зауважив Віктор Шеремета.

Він додав, що Проект сприяє розвитку навичок ефективного керівництва, фінансового менеджменту, популяризації кооперативного руху та розповсюдженню кооперативного досвіду на різні області України. Варто наголосити, що Проект сприяє жіночому підприємництву, зокрема, в молочному бізнесі, полегшуючи доступ жінок та молоді до кредитів, інформації та навчання з метою розвитку свого бізнесу.

Молочні кооперативи, які підтримуються Проектом, тісно співпрацюють з місцевою владою, щоб мати вплив на розподіл ресурсів з державного бюджету і визначати політику в молочному секторі. Також Львівська та Дніпропетровська дорадчі служби надають фермерам технічну підтримку та консультації, впроваджуючи у господарствах сучасні екологічно стійкі практики, лабораторні аналізи молока та надійну систему управління фермою. Дані, зібрані та проаналізовані у рамках цієї системи, дозволяють молочному фермеру визначити, які саме ділянки господарювання потребують покращення щодо комфорту молочного стада та продуктивності у виробництві молока.

Під час виїзного засідання було розглянуто результати проекту у 2017 році, зокрема, порівняно заплановані кількісні та якісні критерії результативності проекту на 2021 рік з досягнутими. Також заступник Міністра Віктор Шеремета відвідав дві сімейні ферми в Херсонській області, які продемонстрували досягнуті результати завдяки підтримці Проекту. Наприкінці зустрічі було схвалено робочий план на 2018 рік.

Довідково:

«Проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні» (2014-2021 рр. ) об’єднає 5000 малих та середніх молочних виробників у мережу фермерів, підприємців, кооперативів та кооперативних об’єднань, здебільшого, у чотирьох регіонах:  Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській областях. Семирічний проект планує закріпити досягнення попереднього проекту «Покращення конкурентоспроможності молочного сектору в Україні» (2008-2014).

Проект фінансується за рахунок коштів Уряду Канади, а саме Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (МЗСТР), Екофонду Данон в Україні, МБФ «Добробут громад», Дніпропетровської та Львівської обласних державних адміністрацій. Проект впроваджується агенцією SOCODEVI з Квебеку, Канада.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux