Мінагрополітики обговорило Урядові програми підтримки з аграріями Закарпаття

Опубліковано 26 квітня 2018 року, 15:14

Сьогодні, 26 квітня, представники Мінагрополітики детально ознайомили сільгоспвиробників Закарпаття з державними програмами підтримки під час чергового практичного семінару. Захід відбувся за сприяння Офісу підтримки реформ (ОПР) Мінагрополітики та Проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики», в рамках широкої роз’яснювальної кампанії Мінагрополітики в регіонах щодо урядових програм підтримки аграріїв на 2018 рік.

У зустрічі взяли участь представники Мінагрополітики, ОПР Мінагрополітики, Закарпатської обласної державної адміністрації, Укрдержфонду, банків, профільні експерти, керівники фермерських господарств і кооперативів, сільгоспвиробники.

Серед питань, що розглядалися на семінарі, були – особливості фінансової підтримки фермерських господарств (1 млрд грн), зокрема, за програмою здешевлення кредитів (1,5 облікової ставки НБУ), компенсацією частини вартості придбаного насіння (80%), підтримкою кооперації (відшкодування 70% вартості обладнання), компенсацією послуг дорадчих служб (90%), часткове відшкодування вартості української техніки (40%).

Також з боку Мінагрополітики було інформовано про особливості державної підтримки тваринництва (4 млрд грн) та здешевлення вартості придбання техніки (компенсується 25% сільгосппідприємствам).

Окрему увагу було приділено програмі з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства. Так, 300 млн грн виділено на відновлення підтримки українського садівництва. Для того, щоб отримати компенсацію у 80% за придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю як української, так і іноземної селекції, аграріям необхідно:

1. Подати до Мінагрополітики в електронному чи паперовому вигляді заяву за встановленою Мінагрополітики формою для включення до переліку претендентів на державну підтримку.

2. Подати до утвореної районної (у випадку її відсутності обласної) комісії необхідні документи (http://minagro.gov.ua/uk/support_apk?tid_hierachy=1396 ).

3. Отримати кошти державної фінансової підтримки на банківський рахунок після оприлюднення відповідного наказу Мінагрополітики.

Подробиці на http://dotacii.minagro.gov.ua/ua

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux