Рік роботи Мінагрополітики: Вперше за 19 років український океанічний флот отримав прибуток

Опубліковано 13 квітня 2017 року, 15:58

Про це повідомив Міністр Тарас Кутовий під час звіту роботи Мінагрополітики за минулий рік, у рамках засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.Успішних результатів вдалося досягти завдяки системним реформам, які впровадяться серед центральних органів виконавчої влади у підпорядкуванні міністерства.

За 19 років Незалежності України комерційні судна Держрибагентства вперше дали прибуток, який склав 23 мільйона гривень.

Про це повідомив Міністр Тарас Кутовий під час звіту роботи Мінагрополітики за минулий рік, у рамках засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

Успішних результатів вдалося досягти завдяки системним реформам, які впровадяться серед центральних органів виконавчої влади у підпорядкуванні міністерства.

Тарас Кутовий повідомив, що у рамках такої роботи реформовано органи рибоохорони. «У прийнятому бюджеті на 2017 рік передбачено додаткове фінансування у розмірі 40 млн грн на рибний патруль. Це найбільша сума, виділена в рамках держбюджету за останні 10 років для оснащення органів рибоохорони», - наголосив Тарас Кутовий.

Новий рибний патруль вже працює у 6 областях (Київська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Дніпропетровська). Планується запуск ще у 15 областях. Для київського рибного патруля придбано 24 швидкісних човна та 13 автомобілів за кошти з державного бюджету на агропромисловий комплекс. На оснащення «пілотного» Київського рибного патруля було виділено 15 млн грн. Внаслідок ефективного контролю з боку рибоохоронного патруля розпочалася детінізація промислового вилову - +40% за підсумками 9 місяців роботи патруля.

Також Міністр інформував про розвиток лісової сертифікації за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (ForestStewardshipCouncil - FSC). На сьогодні сертифіковано більше 3,3 млн га лісів України (32%), та 3,2 млн га (39%) лісів державних лісогосподарських підприємств.

«Відтворення лісів у 2016 році проведено на площі 52,6 тис. гектарів, що майже на 10% більше від запланованого річного завдання. У 2016 році було висаджено 34,4 тис. га лісових культур, з яких 2,6 тис. га нових лісів», - сказав очільник аграрного відомства.

У сфері безпечності та якості продуктів харчування суттєво скоротилася кількість виданих документів дозвільного характеру наразі. Оскільки відповідно до пункту 7 статті 37 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" єдиним документом, що повинен супроводжувати харчові продукти в обігу є товарно-транспортна накладна.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux