Україна активізує співпрацю з Туреччиною у рослинництві, тваринництві та рибній галузі

Опубліковано 15 березня 2017 року, 17:25

Україна має намір продовжувати розвиток двостороннього співробітництва з Туреччиною в АПК в галузі рослинництва, тваринництва, рибного господарства, ветеринарії та  у науково-дослідній сфері.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час українсько-турецького бізнес форуму, який проходить сьогодні, 15 березня, в рамках офіційного візиту української делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом до Турецької Республіки. Мета форуму - обговорення нових напрямків взаємовигідної співпраці, експортно-імпортних інтересів, зацікавленості у виробничій кооперації, реалізації інвестиційних проектів.

«Сьогоднішня зустріч в рамках форуму стала новим поштовхом для розвитку двостороннього співробітництва між нашими країнами. Впевнений, що 2017 рік буде не менш плідним, враховуючи взаємне бажання розвивати співпрацю, як на міжвідомчому рівні, так і на рівні ділових кіл», - прокоментував Тарас Кутовий.

Щодо рослинництва Україна зацікавлена розширювати співпрацю у галузі насінництва. Зокрема, актуальними завданнями є нарощування поставок насіння та налагодження спрощених митних процедур, а також спільна робота у сфері сортовипробування.

Головною метою у галузі тваринництва є нарощування експорту тваринницької продукції до Туреччини,  активізуючи роботу в напрямку зниження митних тарифів для української продукції або застосування до неї тарифних квот. Важливим питанням залишається надання турецькою стороною сертифікатів з експорту української великої рогатої худоби, м’яса та м’ясопродуктів ВРХ до Турецької Республіки.

«Експорт тваринницької продукції до Туреччини є незначним. Головна  причина - високі, фактично заборонні мита на цю продукцію з боку турецької сторони. Тому сьогодні ми працюємо над тим, щоб знизити митні тарифи або застосовувати тарифні квоти. Україна готова збільшувати виробництво та поставки цієї продукції», - повідомив Міністр.

         Крім того, увагу було приділено аналізу та розвитку спільних проектів у науково-дослідній сфері.

 

Прес-служба Мінагрополітики

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux