Розвиток відносин між турецьким та українським бізнесом – передумова успішних перемовин щодо ЗВТ, - Трофімцева Ольга

Опубліковано 28 листопада 2016 року, 19:11

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час відкриття агрофоруму «Україна - Туреччина - розширення співпраці в аграрному секторі». Форум відбувся 28 листопада у ТПП України, де присутнім був Мехмет Даніш, заступник Міністра продовольства, сільського господарства і тваринництва Туреччини та представники 120 турецьких компаній.

Сьогодні Туреччина є важливим партнером для України в аграрній галузі, але йдеться не тільки про торгівлю. Маємо багато різних спільних проектів для двосторонньої співпраці в різних перспективних напрямках. 

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час відкриття агрофоруму «Україна - Туреччина - розширення співпраці в аграрному секторі». Форум відбувся 28 листопада у ТПП України, де присутнім був Мехмет Даніш, заступник Міністра продовольства, сільського господарства і тваринництва Туреччини та представники 120 турецьких компаній. Чим більшою буде зацікавленість бізнесу у співпраці та здійсненні спільних проектів, тим більшою буде ймовірність успішного завершення переговорів щодо ЗВТ між нашими країнами.

«Двостороння аграрна торгівля між Україною та Туреччиною за 10 місяців 2016 року вже перетнула позначку $ 700 млн, таким чином на кінець року, я сподіваюсь, ми будемо мати обсяги торгівлі не менші, ніж в 2015 році»,- про це розповіла заступник Міністра.

Ольга Трофімцева додала, що сьогодні Туреччина займає третє місце серед експортерів аграрної продукції до України після Німеччини та Польщі, та сьоме місце серед країн-імпортерів з України.

«Але я хочу підкреслити, що співпраця в агарному секторі - це більше ніж тільки торгівля аграрними товарами. Ми бачимо великий потенціал у розвитку проектів у галузі сільськогосподарського машинобудування, систем зрошення, тепличного господарства, насінництва. Окрім того, турецький та український бізнес зацікавлені у спільних проектах у третіх країнах», - сказала заступник Міністра.

За словами Ольги Трофімцевой, уряди України та Туреччини продовжують роботу над Угодою щодо ЗВТ: «Сьогодні ми активно працюємо над вирішенням головного питання – створення зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною. Говорити про якісь конкретні домовленості ми сьогодні не будемо, тому що перемовини на політичному рівні тривають між МЕРТ України та Міністерством економіки Туреччини. Але сьогоднішній форум ми з колегою використаємо для двосторонніх робочих консультацій щодо ветеринарних, фітосанітарних та інших важливих питань для полегшення співпраці між компаніями двох країн»,- резюмувала Ольга Трофімцева.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux