Кутовий: Збільшення продукції з високою доданою вартістю - пріоритетне завдання для Мінагрополітики

Опубліковано 29 серпня 2016 року, 11:36

«Українські виробники органічної продукції досить конкурентоспроможні на ринках ЄС. А коштує «органіка» набагато дорожче, ніж продукція з аналогічною якістю. Тому необхідно підтримувати малий та середній бізнес, які зацікавлені у розвитку продукції з доданою вартістю та нішевої продукції.

Україна вже стала одним з ключових експортерів зернових та олійних культур в світі. Зараз маємо збільшити в агропромисловому комплексі частку агропродукції з високою доданою вартістю та долю нішевої продукції, на яку в світі є попит. Про це розповів Тарас Кутовий під час свого інтерв`ю для журналу « Фокус ».

«Українські виробники органічної продукції досить конкурентоспроможні на ринках ЄС. А коштує «органіка» набагато дорожче, ніж продукція з аналогічною якістю. Тому необхідно підтримувати малий та середній бізнес, які зацікавлені у розвитку продукції з доданою вартістю та нішевої продукції. Великі агрохолдинги дають прибуток в країну, але нішевий бізнес їм нецікавий», - розповів Тарас Кутовий.

Міністр додав, що фермери вже мають бажання займатися нішевими культурами. Вони не можуть це робити через відсутність техніки та можливостей освоювати нові технології. При земельному банку до 500 га отримати кредит практично неможливо.Фермери змушені просто здавати землю в суборенду великим агрохолдингам. « Для прямої фінансової підтримки малих і середніх фермерів необхідно не менше 3 млрд грн. Міністерство намагається домогтись, щоб ці гроші заклали в бюджет наступного року. Якщо коштів не знайдуть, доведеться шукати можливість дотувати фермерів через пільговий режим оподаткування. Але цей варіант гірше, так як фіскальні преференції завжди залишають можливості для схем », - розповів Міністр.

Під час інтерв`ю Голова аграрного відомства також підкреслив, що допомога фермерам не обмежуватиметься лише грошима. Міністерство повинно навчити виробників експорту продукції, тому створює офіс по просуванню продукції невеликих сільгоспвиробників на світові ринки. За словами Тараса Кутового, зі свого боку, профільне Міністерство власноручно повинно домовлятися про співпрацю та постачання аграрної продукції з іноземними партнерами.

Прес-служба Мінагрополітики 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux