Інспектори Держпродспоживслужби підключені до системи «Єдиного вікна»

Опубліковано 12 серпня 2016 року, 16:14

«Ми вже підключені до системи «Єдине вікно». Усі адміністратори, яких ми подали до Державної фіскальної служби,можуть в ній  працювати. Понад 80% інспекторів, які працюють у нас з усіх видів контролю, також введені в систему.

Інспектори Держпродспоживслужби майже по всій території України підключені до системи «Єдине вікно». Про це повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час презентації роботи митної системи ДФС «Єдине вікно». Що відбулася на митному пості «Столичний» Київської міської митниці за участю Міністра фінансів України Олександра Данилюка та Голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

«Ми вже підключені до системи «Єдине вікно». Усі адміністратори, яких ми подали до Державної фіскальної служби,можуть в ній  працювати. Понад 80% інспекторів, які працюють у нас з усіх видів контролю, також введені в систему. Я можу сказати, що практично на всій території країни ми готові вже зараз працювати в режимі «Єдиного вікна»,- зазначив Володимир Лапа та додав, що інспектори відомства пройшли відповідний інструктаж.

За словами Володимира Лапи, Мінфіном та Державною Фіскальною службою була проведена складна робота зі створення системи «Єдиного вікна». Він підкреслив, що це є прикладом успішних реформ, які можуть і повинні здійснюватися в Україні.

«Функціонування системи «Єдине вікно» є дуже позитивним для нас, бо ми маємо можливість бачити час проходження контролю і час роботи наших інспекторів. І наше завдання, як і завдання ДФС, зробити митний контроль і контроль проходження вантажів найбільш комфортним і зручним для бізнесу. Я переконаний, що ми з цим завданням впораємося», - підкреслив Голова Держпродспоживслужби.

За його словами, під час проходження митного контролю підприємці часто мусять пройти різні види контролю - санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарниий, фітосанітарний, екологічний, радіологічний – і далеко не завжди це в одному місці. «Створення єдиного вікна – це створення єдиного майданчика, де в електронному режимі комунікація відбувається між митницею, контролюючими станціями та заявником. Фактично така процедура митного контро - це зручний інструмент комунікації бізнесу із державними органами. Це економія і часу, і коштів. Більше того, якщо фізичний огляд товару не потрібен, то все митне оформлення закінчується шляхом електронної комунікації», - підсумував Володимир Лапа.

 

Довідково: наразі Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом з Міністерством фінансів працюватиме над внесенням змін до законодавчого поля, яке регулює процеси контролю. Зокрема, йдеться про урядову постанову від 9 грудня 2015 р. № 1030 «Про внесення змін в додаток 10 до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» та постанову від 5 жовтня 2011 р. № 1031 «Про деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України».

За інформацією Держпродспоживслужби 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux