До країн ЄС експортовано продукції сільгоспвиробництва практично на 1,5 млрд дол. США, - Владислава Рутицька

Опубліковано 22 червня 2016 року, 17:14

За чотири місяці цього року до країн ЄС експортовано продукції сільськогосподарського виробництва практично на 1,5 млрд дол. США. В той же час до країн Азії українські виробники поставили аграрної продукції більше, ніж на 2 млрд дол. США. Про це повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька у своєму блозі для видання "Економічна Правда".

Як наголошує заступник Міністра, найбільше падіння відбулося до Росії. «Експорт за чотири місяці 2016 року в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року впав на 96% в грошовому вимірі. Для порівняння: в Білорусь і Казахстан - на 45%. Тобто, нам вдалося, незважаючи на тиск, проблеми з транзитом і геоекономічні труднощі створити умови для будівництва взаємовигідних двосторонніх стосунків з Мінськом і Астаною. Впевнена, в майбутньому нам вдасться вийти з цими державами на докризовий рівень торгівлі і ніякі геоекономічні ходи недоброзичливців не стануть нам на заваді", - зауважила Владислава Рутицька.

Вона переконана, що аграрно-промисловий комплекс активно розвивається, модернізується і експортери виходять на нові ринки. «Це не тільки країни ЄС, але й Азія та Африка. Я недавно писала про зрушення в торгівлі з АСЕАН. Не менш позитивні зрушення відбуваються і за іншими стратегічно важливими напрямками, наприклад, за експортом агропродукції в Китай. Підкреслюю, це відбувається системно. Кожного місяця нашим експортерам стають доступніші нові сегменти світового ринку. І це наслідок переорієнтації бізнесу і перехід на нові, більш високі стандарти якості, які стали можливі завдяки євроінтеграції. І ми тільки на початку шляху, модернізація і переорієнтація української агросфери дасть свої повномасштабні плоди лише через декілька років", - додає заступник Міністра.

"За чотири місяці 2016 року Україна експортувала до Євразійського Союзу агропродукції на суму 209 млн дол. Для порівняння, до країн Митного Союзу (це мінус Киргизстан і Вірменія) за аналогічний період 2013 року ми постачали агротоварів майже на 1 млрд дол. США. Тобто, відбулося падіння майже в 5 разів", - зазначає Владислава Рутицька.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux