«Наказ є результатом спільної роботи з представниками громадських організацій захисту прав споживачів, галузевих об’єднань, бізнес-асоціацій, відповідним технічним комітетом зі стандартизації, профільною асоціацією.
Це відзначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, коментуючи оприлюднення Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 157 «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду».
«Наказ є результатом спільної роботи з представниками громадських організацій захисту прав споживачів, галузевих об’єднань, бізнес-асоціацій, відповідним технічним комітетом зі стандартизації, профільною асоціацією. Документ заповнить прогалину у вітчизняному регулюванні, гармонізує законодавство України з законодавством ЄС та уніфікує класифікацію кондитерських виробів», - відзначила Владислава Рутицька.
«Змінилися вимоги щодо фізично-хімічних властивостей сировини, зокрема, суттєво знижено – з 0,7% до 0,5% та 0,35% (для пресованого масла) – найважливіший для жирової продукції показник – масова частка неомилюваних речовин, який впливає на смакові якості», — зазначає Олександр Балдинюк, Голова Асоціації Укркондпром.
Окрім того, впроваджуються додаткові вимоги до маркування щодо основних характеристик шоколаду, які запроваджує Наказ, що сприятиме кращій інформованості споживачів. «Ми даємо ще один поштовх для розвитку кондитерського експорту», - додала Владислава Рутицька.