Мінагрополітики почало і продовжить процес боротьби з неефективністю і корупцією, - Тарас Кутовий

Опубліковано 21 травня 2016 року, 14:23

Міністр пояснив, що для нього це паралельні, але не пов’язані процеси. «Я займаюся ефективністю міністерства і галузі, кримінальними справами займаються правоохоронні органи.

Мінагрополітики має займатися аграрною політикою та ефективністю галузі, а пошук і притягнення до відповідальності корупціонерів – це задача правоохоронних органів. Таку позицію висловив Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий в ефірі 5 каналу ввечері у п’ятницю, 20 травня. 

Міністр пояснив, що для нього це паралельні, але не пов’язані процеси. «Я займаюся ефективністю міністерства і галузі, кримінальними справами займаються правоохоронні органи. Якщо півтора роки в компанії відбуваються корупційні процеси, про які пише преса, розповідають на телебаченні, надсилають звернення народні депутати і громадськість, то очевидно, що людина, яка в цей час виконувала обов’язки керівника, має бути тимчасово відсторонена, аби не впливати на процес розслідування, щоб міністерство, громадськість та інші залучені сторони могли розібратися з ситуацією», - прокоментував Міністр рішення про відсторонення О.Липового.

Він також пояснив, що усі кадрові рішення ґрунтуватимуться виключно на ефективності працівників: «Розумію, що за всіма фігурантами гучних скандалів стоять різного роду сили. Для мене це значення не має. Хто ефективно і чесно працює, буде працювати і надалі. Хто не хоче чесно працювати, буде як мінімум залишати своє робоче місце, а як максимум – нехай правоохоронні органи розбираються». 

Тарас Кутовий також відзначив, що усвідомлює високий ризик у публічному полі через його наміри очистити Міністерство від корупції. «Моє питання – ефективність міністерства і галузі. Ми вже змінили частину людей, і попереду також дуже багато кадрових рішень. Можу тільки уявити, які феноменальні речі почнуть відкриватися. Але міністерство буде міністерством аграрної політики, а не міністерством управління державними компаніями і всіх токсичних речей із цим пов’язаних. Це буде динамічний і стрімкий процес. Розвиток і приватизація держпідприємств – одна із пріоритетних задач у нашій стратегії реформування «3+5»», - підкреслив Міністр та наголосив, що нові керівники державних підприємств і центральних органів виконавчої влади будуть призначатися за результатами прозорих конкурсів, як того вимагає закон.

 

 

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux