Мінагрополітики представило комплексний план реформування галузі «3+5»

Опубліковано 20 травня 2016 року, 11:23

За його словами, команда Мінагрополітики визначила 3 основні пріоритети та 5 напрямків, які перетинаються з ними. Три пріоритети – це реформа системи держпідтримки з акцентом на дрібних фермерів, завершення земельної реформи та реформа державних підприємств.

Міністерство аграрної політики і продовольства України визначило конкретні кроки, за якими відбуватиметься реформування галузі. Вони покладені в основу комплексного стратегічного плану, який отримав назву «3+5». Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.

За його словами, команда Мінагрополітики визначила 3 основні пріоритети та 5 напрямків, які перетинаються з ними. Три пріоритети – це реформа системи держпідтримки з акцентом на дрібних фермерів, завершення земельної реформи та реформа державних підприємств. А також – 5 головних напрямків: розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення та безпека харчової продукції.

«Мета реформ «3+5» - сильна процвітаюча галузь. А це – розвиток сільських територій, створення нових робочих місць, підвищення зарплатні та відрахувань до бюджету», - зазначив Тарас Кутовий.

Міністр підкреслив, що команда Мінагрополітики створюватиме комфортне бізнес-середовище для всіх: від малих і середніх фермерів до великих агрохолдингів. Для перших – шляхом гарантії підтримки від держави: вигідними програмами кредитування і страхування, допомогою в обігу продукції та освоєнні нових напрямків. Для других – забезпечивши чесні та прозорі правила роботи на ринку.

«У результаті впровадження реформ «3+5» фермери мають стати конкурентоспроможними й успішними. Прибутковий малий і середній бізнес – це більше робочих місць і податків, які можна направити на нові школи, дитсадки, лікарні, заклади культури тощо. Розвиваючи села, ми значно підвищимо привабливість роботи і життя в них», - сказав він.

Тарас Кутовий додав, що реформи «3+5» дозволять максимально розкрити потенціал агропромислового комплексу України і вивести його на європейський рівень.

Нагадаємо, Тараса Кутового було призначено Міністром аграрної політики і продовольства України 14 квітня 2016 року. До того він очолював парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин у Верховній Раді України.

Тарас Кутовий здобув три вищі освіти, має ступінь магістра бізнес-адміністрування, кандидат наук кафедри міжнародних фінансів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Два роки поспіль його визнавали кращим українським фінансовим директором.

 Ознайомтесь з презентацією  за посиланням

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux