При Мінагрополітики відкрився центр з консультування бізнесу щодо експорту агропродукції до країн ЄС

Опубліковано 18 травня 2016 року, 09:38

«Я переконаний, що завдання міністерства – створити рівні умови для всіх, хто бажає досягти успіху на ринку. Відкриття Центру підтримки експорту до ЄС – саме така історія, адже його послуги однаково доступні і для тих, хто вже продає в Європу, і для тих, хто тільки розмірковує про це. Важливо, що аграрії зможуть в одному місці отримати всю базову інформацію з питань експорту.

У Мінагрополітики відбулася урочиста церемонія відкриття Центру підтримки експорту до ЄС, який консультуватиме українських аграріїв щодо роботи на європейських ринках. У заході взяли участь Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий і Парламентський Статс-секретар Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Петер Блезер.

«Я переконаний, що завдання міністерства – створити рівні умови для всіх, хто бажає досягти успіху на ринку. Відкриття Центру підтримки експорту до ЄС – саме така історія, адже його послуги однаково доступні і для тих, хто вже продає в Європу, і для тих, хто тільки розмірковує про це. Важливо, що аграрії зможуть в одному місці отримати всю базову інформацію з питань експорту. Я вдячний німецькому уряду і зокрема Федеральному міністерству продовольства і сільського господарства Німеччини за донорську підтримку і реалізацію цього проекту», - зазначив Тарас Кутовий. Він також додав, що початок роботи Центру відповідає прагненню Мінагрополітики бути відкритими до спілкування з ринком.

Тарас Кутовий підкреслив, що найбільше від відкриття Центру виграють малі і середні сільгоспвиробники, які на відміну від великих компаній не мають власних юридичних служб і відділів, що займаються розвитком міжнародних ринків. «Ми хочемо, щоб фермер витрачав час на виробництво першокласної продукції, а не на пошук і перевірку інформації про експортні можливості. У Центрі він отримає професійну консультацію щодо умов виходу на ринки ЄС і закріплення на них, перспективних ніш, діючих квот, преференцій тощо», - зауважив Міністр.

У свою чергу Парламентський Статс-секретар Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Петер Блезер зауважив: «Ми розраховуємо, що цей проект буде корисним для обох країн і сприятиме поглибленню відносин між нами. Ми завжди підтримували і надалі підтримуватимемо Угоду про асоціацію України з ЄС. Саме тому вкладаємо 1,5 млн євро у проект «Консультування України в питаннях аграрної торгівлі – в рамках повної та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС». Переконаний, ваша країна має перспективи для розширення торговельних відносин з Німеччиною і іншими членами Євросоюзу».

Довідково:

Центр підтримки експорту до ЄС відкрився в рамках спільного проекту Мінагрополітики України та Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини «Консультування України в питаннях аграрної торгівлі – в рамках повної та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС». Мета проекту – посилити спроможність аграрних та продовольчих підприємств України використовувати нові можливості для розширення експорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування, підготувати підприємців до відкриття українських ринків та подальшого освоєння міжнародних ринків.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux