Україна та Канада працюють над розвитком кооперативного руху в нашій країні, - Олена Ковальова

Опубліковано 01 квітня 2016 року, 16:39

Олена Ковальова відзначила важливість розвитку сільськогосподарської кооперації як найдемократичнішої форми об’єднання дрібних виробників сільськогосподарської продукції. «Проте у своїй діяльності сільськогосподарські виробники зіштовхуються з низкою факторів, що стримують їх економічну активність. Тому виникла нагальна необхідність у створенні сприятливого правового середовища для розвитку кооперації на селі.

Україна та Канада працюють разом над розвитком кооперативного руху в нашій країні. Кооперування дрібних виробників сільгосппродукції – це шлях до зростання добробуту селян, стимулювання розвитку сільських територій та збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Про це повідомила заступник Міністра Олена Ковальова під час зустрічі з представниками канадських проектів міжнародної технічної допомоги з обговорення шляхів вдосконалення нормативно-правової бази, що регулює кооперативні відносини у сільському господарстві України. 

Олена Ковальова відзначила важливість розвитку сільськогосподарської кооперації як найдемократичнішої форми об’єднання дрібних виробників сільськогосподарської продукції. «Проте у своїй діяльності сільськогосподарські виробники зіштовхуються з низкою факторів, що стримують їх економічну активність. Тому виникла нагальна необхідність у створенні сприятливого правового середовища для розвитку кооперації на селі. А також – у напрацюванні стратегії подальших дій, спрямованих на створення належних умов для розвитку сільськогосподарської кооперації в Україні», - наголосила заступник Міністра.

«Удосконалення нормативного забезпечення має відбуватись за безпосередньої участі виробників продукції та їх об’єднань, які на практиці реагують на потреби ринку»,- наголосила Олена Ковальова.

Заступник директора Канадського кооперативного об’єднання Socodevi Ален Пруф та провідний експерт посольства Канади в Україні Володимир Сенюк запевнили українську сторону у всебічній підтримці розвитку кооперації та сімейного фермерства в Україні з боку уряду Канади.

Під час зустрічі було узгоджено механізми та шляхи подальшої співпраці, а також досягнуто домовленостей щодо спільної роботи зі систематизації світового досвіду розвитку кооперації та його адаптації до вітчизняних умов в частині формування державної політики з розвитку кооперування малих виробників сільськогосподарської продукції, враховуючи досвід Канади із зазначеного питання.

Незабаром на громадське обговорення буде винесено проект уніфікованого кооперативного закону.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux