Розвиток органічного виробництва - пріоритетний напрямок роботи Мінагрополітики, - Ярослав Краснопольський

Опубліковано 24 березня 2016 року, 12:07

Формування ринку органічних продуктів харчування в Україні відбувається під впливом внутрішніх і зовнішніх чинників. Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час наради з питань обговорення стратегічних напрямів розвитку аграрного сектору економіки та проблемних питань розвитку регіонів, яка 24 березня відбувся у Києві.

За словами Першого заступника Міністра внутрішні чинники зумовлюють зростання попиту на екологічно-безпечні продукти харчування: «Наша держава має величезний потенціал зайняти одне з провідних місць серед виробників органічної продукції».

Зовнішні чинники, на думку Ярослава Краснопольського, спричинені динамічним зростанням світового ринку органічної продукції та зацікавленості міжнародної спільноти в Україні, як потенційному виробникові такої продукції. «Ми зацікавлені у нарощуванні експортного потенціалу органічної продукції, яка не підлягає квотуванню в рамках ЄС», - зазначив Перший заступник Міністра.

 Крім того, він вважає, що органічний напрямок ведення сільського господарства дає можливість подолати негативні явища в екологічному середовищі країни, посилити природоохоронну складову сільськогосподарського виробництва, а також вирішити ряд соціальних проблем. «Зокрема, створення додаткових робочих місць у сільській місцевості, а також нових перспектив для малих та середніх фермерських господарств, як альтернативи конкуренції з великими корпораціями», - зазначив Ярослав Краснопольський.

Реалізація даного напряму, за його словами, повинна забезпечити в 2020 році зростання частки сільськогосподарських угідь, що сертифіковані до органічних стандартів до 5%. «Також має відбутися збільшення у три рази кількості сільгосппідприємств, які продукують органічну продукцію та зростання частки органічної продукції до 3%, що відповідає статистичним показникам основних європейських країн, які розвивають цей напрямок сільськогосподарського виробництва», - зазначив Перший заступник Міністра.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux