Павленко: Інноваційний розвиток вітчизняного агросектору неможливий без співпраці із науковцями та освітянами

Опубліковано 03 лютого 2016 року, 13:24

«Побудова в Україні інноваційного агросектору – шлях із величезними перспективами. Аграрна сфера є ключовою в Україні. Вже сьогодні агросектор забезпечує 12% ВВП, 38% - експорту, 17% - зайнятості населення», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час виступу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

За його словами, зараз відбувається зміна акцентів у аграрній політиці. По-перше, перехід від адміністративного регулювання до вільної конкуренції. По-друге, взято курс на підвищення рівня безпечності продовольства, що підвищує якість харчування споживачів і забезпечує приріст високомаржинального експорту. І по-третє, нарощення виробництва та експорту продукції з високою часткою доданої вартості, завдяки чому  зменшується залежність українського АПК від волатильності сировинних ринків.

Олексій Павленко зауважив, що інноваційний розвиток вітчизняного агросектору неможливий без співпраці із науковцями та освітянами.  Це – запорука кваліфікованих, освічених кадрів у галузі та інновацій.

Зв’язок виробничого сектору та науки має забезпечити:

формування цільових запитів підприємств для підготовки необхідних фахівців. Впровадження європейського досвіду освіти;

запровадження для студентів регулярних практик на сучасних виробництвах. Комерціалізацію наукових досліджень;

підвищення кваліфікаційних вимог до викладачів університетів: міжнародні публікації, участь у міжнародних конференціях, стажування в сучасних українських й іноземних компаніях та викладання в іноземних навчальних закладах.

«В умовах трансформації економіки аграрний сектор – головний замовник кваліфікованих, освічених, креативних кадрів. Аграрна освіта має стати платформою взаємодії науковців, виробників і громадян. Сьогодні, як ніколи галузь прагне тісної інтеграції заради європейського розвитку. Я впевнений, ця взаємодія є надійним фундаментом для розвитку високотехнологічного агросектору України», - наголосив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux