Аграрії не готові до скасування спецрежиму ПДВ, - експерти телемарафону «Аграрна країна»

Опубліковано 15 листопада 2015 року, 10:50

Наразі аграрії не готові до скасування спецрежиму ПДВ. На початку року зміни до Податкового кодексу вже забрали у аграрних товаровиробників 20 млрд гривень. Про це наголосив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час телевізійного марафону «Аграрна країна».

Водночас народний депутат, член комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошніченко повідомив, що АПК за останні два роки тримає всю економіку держави. «На сьогодні – це 33% валютної виручки. Кожен третій долар надходить в країну саме від експорту сільського господарства. Єдина сфера, яка утримує позиції – це агросектор», - наголосив народний депутат.

Він повідомив, що не можна виносити на голосування законопроект про скасування спецрежиму ПДВ без професійної дискусії парламентаріїв, урядовців та самих аграріїв. «Поки не запропонуємо програми, які замінять і підтримають агропромисловий комплекс, ніякого скасування спецрежиму ПДВ бути не може. Особливо це стосується  тваринництва, дрібних та сімейних фермерів», - підкреслив Іван Мірошниченко. 

Також гендиректор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник повідомив, що в Україні не існує прямих виплат аграріям. «Єдине, чим може держава управляти – це непряма підтримка у вигляді спрощених видів оподаткування. Наразі позиція аграріїв – безумовно нічого скасовувати не можна. Можна диверсифікувати, до 100 га землі – зробити єдиний податок, від 100 до 3000 га – спрощений податок і від 3000 і більше – запровадити загальну систему оподаткування. Тоді дійсно можна говорити про справедливість та відродження села», - зауважив Іван Слободяник. 

Свою думку щодо скасування спецрежиму ПДВ висловив і директор ПСП «Колос» Бат Батов: «Відміна скасування спецрежиму ПДВ буде серйозною проблемою для господарств, які обробляють до 3,4 тис га. Кредитування господарств відсутнє. Спецрежим дає можливість господарствам утримуватися свої позиції. Його скасування означатиме втрату рентабельності виробниками». 

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux