Олексій Павленко: Для України важливий досвід Норвегії у реформуванні рибного господарства

Опубліковано 11 листопада 2015 року, 14:42

Сторони обговорили дійсний стан співпраці між країнами у рибній галузі, яка розвивається у рамках підписаної 2011 року Спільної заяви між Держрибагентством України, Міністерством сільського та рибного господарства Ісландії та Міністерством рибного та прибережного господарства Норвегії.

"Для розвитку рибного господарства України є важливим партнерський діалог із Норвегією – одним із світових лідерів у галузі. Нас цікавить впровадження інновацій, сучасних наукових досягнень, принципів відповідальної соціальної політики у вітчизняному рибному господарстві", - повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі із Міністром рибного господарства Королівства Норвегія Елізабет Аспакер в м. Осло, Норвегія.

Сторони обговорили дійсний стан співпраці між країнами у рибній галузі, яка розвивається у рамках підписаної 2011 року Спільної заяви між Держрибагентством України, Міністерством сільського та рибного господарства Ісландії та Міністерством рибного та прибережного господарства Норвегії. Олексій Павленко відмітив, що співробітництво на державному рівні між компетентними установами є інтенсивним. Поточного року українські науковці брали участь у наукових дослідженнях на норвезькому судні, а також працівники рибінспекції України взяли участь у навчальному тренінгу організованому норвезькою стороною.

"Для ефективного управління і розвитку галузі необхідні системні реформи та врахування успішного досвіду країн-лідерів у сфері рибальства.  У реформуванні рибної галузі для України цікавими є такі напрями:напрацювання інформаційних посібників, навчання і практичні тренінги з урахуванням світового досвіду, отримання технічного обладнання для попередження та боротьби з незаконним, непідзвітним і нерегульованим рибальством (плавзасоби та супутні матеріали, створення системи дистанційного моніторингу суден рибної галузі, придбання безпілотних комплексів для якісної аерофотозйомки і контролю водної акваторії). Також впровадження в Україні електронної системи звітності вилучення водних біоресурсів, торговельних методів боротьби з незаконним рибальством, сертифікату законності походження вилову", - наголосив Міністр Олексій Павленко.

 

                                                                                                                                                                            Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux