Олексій Павленко: Німецький досвід розвитку сільських територій є важливим для України

Опубліковано 10 листопада 2015 року, 15:03

«Завданням Мінагрополітики України є створення умов для комплексного розвитку аграрного сектору та села в інтересах суспільства, що передбачає  формування конкурентоспроможного сільського господарства, диверсифікованої сільської економіки, якісного середовища проживання. Німецький досвід розвитку сільських територій є гідним прикладом для аграрного сектору України», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі із Віце-президентом Німецького селянського союзу Вернером Хільзе (Werner Hilse).

Сторони обговорили пріоритетні напрями реформування АПК України. Міністр повідомив про Концепцію розвитку сільських територій в Україні, в якій визначено шляхи створення умов, необхідних для розвитку сільських територій  через формування диверсифікованої сільської економіки, якісного середовища проживання на основі нарощення людського і соціального капіталів та розвитку партнерства держави, бізнесу, громад.

«Впровадження Концепції сприятиме підвищенню конкурентоздатності сільського господарства і розвитку сільських територій на сталій основі відповідно до стандартів ЄС і міжнародних стандартів та залученню інвестиції у галузь. Також даний документ слугуватиме орієнтиром для місцевих органів влади при визначенні пріоритетних напрямів розвитку регіонів», - наголосив Міністр Олексій Павленко.

Довідково: Німецький селянський союз (НСС) - впливова організація, яка представляє інтереси фермерів ФРН на всіх рівнях. Членами НСС є селянські спілки всіх земель, а також інші організації та об'єднання в галузі сільського, лісового господарства і суміжних галузей промисловості.

До Німецького селянського союзу належать понад 90% зайнятих у сільському господарстві ФРН. За статутом, у завдання НСС входить представництво економічних, правових, податкових, соціальних, освітніх та суспільно-політичних інтересів сільського господарства, а також координація діяльності організацій-учасників з усіх напрямків.

Основна мета діяльності спілки - створити на селі гідні, рівноцінні з містом умови життя і таким чином утримати людей в сільських районах.

 Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux