Полтавський КХП збільшив валовий прибуток майже в 5 разів, - Гліб Ульяненко

Опубліковано 23 жовтня 2015 року, 14:56

Попри складний фінансовий стан та недостатність власних обігових коштів ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» вийшов на високі показники виробництва протягом 9 місяців поточного року. Про це заявив в.о. директора держпідприємства Гліб Ульяненко.

На підприємстві виготовляють трьохсортове хлібопекарське борошно, хліб і хлібобулочні вироби, манну крупу та пшеничну висівки, займаються реалізацією власної продукції, у тому числі на експорт. За результатами 9 місяців 2015 року чистий дохід від реалізації продукції, товарі та послуг склав 30млн. грн, що в 2,3 разибільше ніж у відповідний період минулого року. Валовий прибуток забезпечено на рівні 8,1 млн грн зі зростанням по відношенню до 2014 року в 4,7 рази. «Ця динаміка підтверджує, що підприємство має високий потенціал та за умови ефективної організації здатне працювати прибутково. Особливо х урахуванням того, що Полтавщина посідає 3 місце в Україні за показниками виробництва валової продукції в сільському господарству, велика частка якої належить зерновим», — підкреслив Гліб Ульяненко.

Разом із тим він підкреслив, що подальше зростання підприємство стримується зношеним обладнанням. Частково воно було оновлено в 2014 році, проте велика його частка досі майже непридатна для використання. Вихід із ситуації бачать у прозорій та конкурентній приватизації. «Навіть якщо нам допоможе державний бюджет або міжнародні фінансові установи, це буде разовий транш, який не зможе кардинально змінити ситуацію на підприємстві. Модернізація потребує системних інвестицій. Отже зі свого боку ми виступаємо з пропозицією дати старт приватизації комбінату, але не як виробничого майданчика для нових проектів, а як готового і діючого зернового бізнесу. Отже наразі перед топ-менеджментом стоїть головне завдання — збільшувати прибутковість та інвестиційну привабливість підприємства», — повідомив Гліб Ульяненко.

                                                                                                                                                                        Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux