Переможцями конкурсу в ДП «Укрспирт» стали п’ять кандидатів

Опубліковано 10 вересня 2015 року, 18:49

Постійно діюча конкурсна комісія шляхом відритого голосування у присутності представників ЗМІ визначила переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора ДП «Укрспирт». Засідання комісії транслювалося в режимі он-лайн.

Більшість голосів отримали Ростислав Чайківський, Анатолій Далібожик, Григорій Тріпульський, Роман Іванюк та Ніна Гаркава. Загалом на конкурс надійшло 37 заяв. До етапу захисту конкурсних пропозицій дійшли 25, з них один кандидат відмовився від подальшої участі в конкурсі.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, голова конкурсної комісії Ярослав Краснопольський позитивно оцінив професійний рівень підготовки претендентів. «Ми мали з кого вибирати. Кандидати підготовлені, частина з них пройшла додаткові співбесіди та тестування на благонадійність. Всі мали змогу висловити свої думки щодо розвитку компанії під час публічного обговорення на круглому столі. Комісія обрала п’ятьох найдостойніших, а переможця у найближчий час визначить Номінаційний комітет Уряду», — повідомив Ярослав Краснопольський.

Зі свого боку член конкурсної комісії Олексій Зубрицький назвав вибір комісії оптимальним, адже кожний з фіналістів відповідає стандартам сучасного керівника. «Спектр кандидатів дуже широкий. Професіонали спиртової галузі з чітко опрацьованими стратегіями реформування, інвестиційний банкір з досвідом керування компанією, першокласний фінансист і не менш кваліфікований юрист. З такого «букету» зможе зробити вибір найвимогливіший Номінаційний комітет. За великим рахунком, обрати можна будь-кого — слабких тут немає», — прокоментував Олексій Зубрицький.

У той же час член комісії, керуючий партнер Agri Personnel Олександр Сухнацький підкреслив якісні зміни в організації конкурсу, завдяки яким, у тому числі, до участі у відборі вдалося залучити дійсно кваліфікованих управлінців. «Спеціалісти довіряють справедливості відбору і активно беруть у ньому участь, а також демонструють серйозний професійний рівень. Кожна конкурсна пропозиція — готовий покроковий план розвитку компанії. Я думаю, що комісія доклала максимум зусиль, аби в Укрспирт прийшов сучасний, продуктивний та прозорий менеджмент», — підкреслив експерт.

Довідково: Анатолій Далібожик має вищу фахову освіту та успішний досвід управління державними спиртовими заводами.

Ростислав Чайківський має вищу економічну та фінансову освіту, у тому числі, отриману в США та Великобританії. Має досвід роботи фінансового директора приватних компаній, працював старшим аудитором PricewaterhouseCoopers.

Григорій Тріпульський має ступінь кандидата юридичних наук, досвід роботи на керівних посадах приватних підприємствах, є засновником власної консалтингової компанії.

Роман Іванюк має вищу економічну освіту, досвід роботи у банківській та інвестиційній сферах. Наразі виконує обов’язки директора ДП «Укрспирт».

Ніна Гаркава має вищу економічну освіту, досвід роботи на керівних посадах в органах виконавчої влади та приватних компаніях.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux