Пожежна ситуація в підвідомчих лісах Держлісагентства під контролем

Опубліковано 03 вересня 2015 року, 15:59

Станом на 3 вересня 2015 року у підвідомчих лісах Державного агентства лісового господарства, які знаходяться поблизу Києва, пожежі відсутні. Загоряння, що спричинили задимленість у столиці, ліквідовуються силами Дарницького лісопаркового господарства комунального підприємства «Київзеленбуд» та ДСНС.

Повідомляємо, що на сьогодні пожежна ситуація в лісах галузі контрольована, незважаючи на вкрай несприятливі погодні умови (надзвичайно спекотні літні місяці, відсутність опадів, періодичні шквальні вітри). Ускладнює пожежну ситуацію неконтрольоване спалювання населенням сухої трав’яної рослинності, пожнивних решток тощо.

З початку року сталося 1 622 лісові пожежі на площі 1 818 га, що майже вдвічі більше за кількістю випадків загорянь аналогічного періоду минулого року. Але водночас площі загорянь зменшились у 2,4 рази. Це переконливо свідчить про оперативність роботи протипожежних формувань Держлісагентства та їх співпраці з підрозділами ДСНС.

Найбільш складна пожежна ситуація склалася в лісах Київської, Луганської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей.

У Бородянському районі Київської області (зона діяльності Клавдієвського лісгоспу) та Хмельницькій області (Ізяславський лісгосп) останнім часом виникали пожежі на полях і лісових масивах, які могли розповсюдитись на значні території, та становили загрозу населеним пунктам.

На землях Шпилівського лісництва ДП «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» (у Бородянському районі поблизу сіл Великий ліс та Коблиця) пожежу, яка виникла в останні дні серпня та охопила значну територію, на цей час вже ліквідовано, здійснюється окараулювання території. Для гасіння пожежі були задіяні 10 пожежних автомобілів лісгоспів, вертоліт МІ-2, 3 трактори, 2 лісопожежні модулі та 50 чоловік особового складу.

Пожежі, які виникли в Михинському та Плужнянському лісництвах Ізяславського лісгоспу Хмельницької області, станом на 3 вересня, площею 9 га ліквідовано, а на площі 87 га − локалізовано. Були задіяні 5 пожежних автомобілів, 65 чоловік особового складу підприємств області.

Також повідомляємо, що для попередження виникнення лісових пожеж виконано значний обсяг профілактичних заходів. Зокрема, влаштовано понад 48 км протипожежних розривів, 46 тис. км мінералізованих смуг та проведено догляд за ними обсягом 155 тис. км. Для заборони в’їзду до лісу транспортних засобів перекрито 13 тис. лісових доріг, встановлено 12,3 тис. бігбордів, плакатів і аншлагів на протипожежну тематику.

Прес-служба Держлісагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux