Мінагрополітики пропонує удосконалити процедуру конкурсного відбору керівників ДП

Опубліковано 23 квітня 2015 року, 15:09

Запропоновані зміни стосуються, як умов для бажаючих взяти участь у конкурсі, так і роботи комісії. Зокрема, планується надати можливість кандидатам надсилати документи та конкурсні пропозиції електронною поштою. Ознайомитися з необхідною звітністю держпідприємств претендент зможе на сайті міністерства та одразу почати готуватися до захисту власної пропозиції. Це дозволить, у тому числі, зменшити загальну тривалість конкурсу та прискорити процес призначення директорів.

Для удосконалення процедури конкурсного відбору на посади керівників державних підприємств та підвищення його ефективності Міністерство аграрної політики та продовольства України надало пропозиції стосовно внесення змін до постанови Уряду №777 (яка регламентує проведення таких конкурсів).

Запропоновані зміни стосуються, як умов для бажаючих взяти участь у конкурсі, так і роботи комісії. Зокрема, планується надати можливість кандидатам надсилати документи та конкурсні пропозиції електронною поштою. Ознайомитися з необхідною звітністю держпідприємств претендент зможе на сайті міністерства та одразу почати готуватися до захисту власної пропозиції. Це дозволить, у тому числі, зменшити загальну тривалість конкурсу та прискорити процес призначення директорів. Вибір переможців відбуватиметься на основі затверджених комісією чітких вимог до посади керівника конкретного підприємства, відповідно до його стану та перспектив подальшого розвитку.

Нагадаємо, міністерство вже провело конкурси на заміщення 12 вакансій, триває відбір на 61 підприємство. Приймаються заяви на участь у конкурсі на 24 ДП. Загалом, участь у відборі взяли та продовжують брати близько 250 кандидатів.

Паралельно з конкурсами міністерство проводить детальний аналіз стану підпорядкованих ДП за всіма напрямами сільського господарства. Це необхідно для подальшої розробки та впровадження державної стратегії, яка буде включати, в тому числі, роздержавлення, приватизацію та залучення інвесторів.

З інформацію про всі вакансії міністерства та з умовами участі в конкурсах кандидати можуть ознайомитися на сайті Мінагрополітики та на національних сайтах працевлаштування.

До участі в конкурсах запрошуються всі, хто має можливість і бажання приєднатися до впровадження реальних змін у країні. В Мінагрополітики зацікавлені в тому, щоб посади керівників держкомпаній зайняли найкращі фахівці, які здатні виконувати стратегічні завдання з розвитку та управління ДП.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux