Для України актуальний досвід Німеччини в реформуванні аграрної науки, - Ярослав Краснопольський

Опубліковано 21 квітня 2015 року, 15:09

Україна є країною з вагомим науковим потенціалом, визнаними у світі науковими школами, системою підготовки кадрів. Головним пріоритетом діяльності наших науковців - пошук нових форм організації наукової діяльності на основі світового досвіду. Також важливим пріоритетом є поглиблення інтеграції у світовий науковий простір. Про це повідомив Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський під час виступу на форумі Союзу Європейських аграрних академій.

«Для нас цікавий досвід Німеччини в проведенні реформ. Їх мета полягає у зміцненні освіти і дослідницької роботи в міжнародній конкурентній боротьбі. В рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (APD) нами отримано рекомендації щодо реформування системи аграрної науки в Україні. Рекомендації базуються на німецькому досвіді реструктуризації Академії сільськогосподарських наук НДР та аграрних досліджень у Німеччині», - наголосив Ярослав Краснопольський.

За його словами, на виконання плану заходів з виконання Програми діяльності Уряду та Стратегії сталого розвитку “Україна - 2020” Мінагрополітики спільно з Міносвіти та НААН доручено розробити проект концепції реформування науки. «Наразі в Міністерстві буде затверджено  склад робочої групи з розробки Концепції. ЇЇ громадське обговорення має відбутися до 30 вересня поточного року. До складу робочої групи залучені також представники НААН України», - повідомив Перший заступник міністра.

На завершення виступу Ярослав Краснопольський висловив сподівання, що в результаті проведення форуму його учасники   переконаються - Україна прагне наближення до європейських стандартів, задля того, щоб аграрна наука відповідала світовим вимогам.

 

Довідково:

У форумі взяли участь представники чеської академії сільськогосподарських наук, французької академії сільськогосподарських наук, норвезького інституту сільського господарства та дослідження навколишнього середовища «БІОФОРСК», литовської академії наук, сільськогосподарських та лісівничих наук Румунії, академії наук Молдови, Національної академії наук Білорусі, латвійської академії сільськогосподарських та лісівничих наук, польської академії наук.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux