Українські підприємства зможуть вийти на ринок ЄС із продукцією тваринництва

Опубліковано 09 квітня 2015 року, 10:04

Верховна Рада України прийняла у другому читанні урядовий проект Закону №0905 "Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною". За даний проект проголосували 275 народних депутатів. Про це повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Закон визначає засади державної політики у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження, встановлення основних вимог до них з метою зменшення ризиків для здоров'я людей і тварин.

«Положення прийнятого Закону ґрунтуються на вимогах законодавства Європейського Союзу, а також вимогах СОТ у сфері санітарних та фітосанітарних заходів. Він є одним з важливих елементів нової системи державного контролю за безпечністю харчових продуктів в ланцюгу «від лану до столу». Також, його метою є не лише гармонізація нашого законодавства з вимогами ЄС, а ще й виконання обов’язкових умов для отримання дозволу на експорт свинини та яловичини на ринок ЄС», - сказала заступник Міністра  Мінагрополітики з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

На сьогодні 79 вітчизняних підприємств здатні експортувати побічні продукти тваринного походження на ринок ЄС, проте ситуація із відсутністю до сьогодні належного регулювання у цій сфері не дозволяла скористатись їм таким правом.

«Реалізація цього проекту Закону дозволить створити ефективну систему поводження з побічними продуктами тваринного походження, зменшити ризики поширення особливо небезпечних захворювань, усунути бар’єри для експорту вітчизняної продукції тваринництва на ринок Європейського Союзу та інших країн світу», - додала Владислава Рутицька.

У разі підписання Президентом України, Закон набуде чинності через рік з дня, наступного за днем його опублікування.

Заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька також висловила вдячність всім, хто долучився до реалізації цього важливого для України рішення - Аграрному комітету Верховної Ради України та всім іншим народним депутатам, представникам Уряду, Держветфітослужбі, вітчизняним та іноземним експертам, представникам Еврокомісії, а також представникам бізнесу за їх зусилля, підтримку та допомогу.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux