Європейський суд аудиторів долучиться до реформування аграрної галузі

Опубліковано 18 березня 2015 року, 10:29

“Ми вдячні за фінансову та експертну підтримку з боку ЄС і будемо раді розширенню співпраці із Європейським судом аудиторів”. Відкритий аудит - це дієвий засіб позбутися застарілих проявів бюрократії та корупції. Про це Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко повідомив під час зустрічі із членом Європейського суду аудиторів Сзаболшем Фазакасом (Szabolocs Fazakas).

Олексій Павленко обговорив з представниками Європейського суду аудиторів перспективи та напрямки майбутньої співпраці щодо реформування аграрної галузі.

У зустрічі також взяли участь представники Мінагрополітики та інститутів ЄС, у тому числі Владислава Рутицька, заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції, Пітер Балаш (Peter Balas) — голова групи Підтримки України у Європейській Комісії, представник Європейського суду аудиторів Френсіс Жоерт (Francis Joret).

Міністр Олексій Павленко представив кроки Уряду та Мінагрополітики щодо реформування аграрної галузі. Важливе значення у цих аспектах надається співпраці із ЄС та імплементації Угоди про Асоціацію. Міністр інформував про кроки у боротьбі із корупцією, зокрема про виявлення фактів зловживань на суму 9 мільярдів гривень.

Реформа галузі потребує системного підходу. Тому першим кроком повинна стати підготовка нової антикорупційної стратегії, яка дозволить комплексно підійти до вирішення проблеми, визначити чіткі цілі та часові рамки і засоби їх досягнення. Саме для цього Міністерство використає досвід в тому числі і експертів Міжнародного суду аудиторів, - повідомив на зустрічі Міністр Олексій Павленко.

Сзаболш Фазакас підкреслив важливість боротьби із корупцією у процесі реформ в Україні. Він засвідчив підтримку ініціатив Уряду та Міністерства з боку ЄС, зокрема, Європейського суду аудиторів, основна функція якого - перевірка законності і правильності прибутків і видатків ЄС.

Заступник Міністра Мінагрополітики Владислава Рутицька розповіла про співпрацю Міністерства із експертами ЄС та іншими міжнародними організаціями у розробці Стратегії розвитку сільського господарства і сільських територій в Україні на 2015-2020 роки. Вона відзначила відкритість процесу публічних консультацій, які розпочалися 15 березня, і триватимуть протягом місяця.

 

Довідково: Європейський суд аудиторів (Рахункова палата) — інституція Європейського Союзу, що перевіряє законність і правильність прибутків і видатків ЄС згідно з бюджетом, а також оцінює управління фінансами.

Всі інституції ЄС, і будь-які установи, які оперують коштами від імені ЄС, а також державні ревізійні органи чи урядові відомства мусять надавати документи на запит Суду аудиторів.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux