«ЛНАУ функціонує на базі Харківського НТУСГ імені Петра Василенка, заяви колишнього ректора щодо роботи вишу на окупованій території не відповідають дійсності», - Сергій Кадигроб

Опубліковано 03 грудня 2014 року, 17:53

У мережі Інтернет поширено заяву колишнього ректора Луганського національного аграрного університету Валентини Ткаченко, про те, що заклад продовжує функціонувати в Луганську.

Директор департаменту науково-освітнього забезпечення та соціального розвитку АПК Мінагрополітики Сергій Кадигроб спростував дану інформацію. За його словами, 20 жовтня 2014 року Міністерством видано наказ "Про організацію освітнього процесу у Луганському національному аграрному університеті", яким затверджено заходи щодо організації навчально-виховного процесу та забезпечення фінансово-господарської діяльності в повному обсязі.

Луганський національний агарний університет здійснює свою діяльність на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка.

«На цей час на навчання до Харкова прибуло 168 студентів денної форми навчання. Зареєстровано також 118 студентів заочного відділення. З окупованої території приїхали і вже приступили до роботи 53 викладачі. Відповідно до наказу Мінагрополітики України від 17.10.2014, Валентину Ткаченко було звільнено з посади ректора. Тобто, вона не є посадовою особою і не має ніякого відношення до зазначеного університету та не уповноважена робити будь-які заяви щодо його функціонування. Крім того, наразі в.о.ректора призначено Миколу Брагинця, який здійснює свої повноваження у місті Харкові», - сказав Сергій Кадигроб.

Нагадаємо, 2 грудня в.о. Міністра Ігор Швайка та директор профільного департаменту Сергій Кадигроб, в рамках візиту до Харківської області, ознайомилися з умовами розміщення та навчання студентів, що переїхали з Луганська - контрольованої бойовиками території.

Так, Ігор Швайка провів зустріч із викладачами ЛНАУ та обговорив поточні питання діяльності, наголосивши, що всіх, хто виїхав із зони АТО, відомство зобов'язано підтримати, зокрема, наразі ЛНАУ вирішується питання виплати заборгованості із заробітної плати викладачам ЛНАУ, адже кошти не сплачуються з моменту початку бойових дій в регіоні.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux