«Робота системи непомітна, але якщо одна «гілка» дасть збій – зупиниться вся система», - Міністр Ігор Швайка під час інспектування роботи ЦОВів

Опубліковано 19 вересня 2014 року, 17:15

Про це Міністр аграрної політики та продовольства України сказав під час інспектування двох центральних органів виконавчої влади. Зокрема, Міністр відвідав з робочим візитом державне НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Держветфітослужби і Держземагентство.

Відкриваючи нараду з керівниками територіальних управлінь центрального апарату Державного земельного агентства, Міністр Ігор Швайка вкотре зауважив про необхідність, передусім, зваженого підходу до будь-яких реформ.

"Реформування системи органів виконавчої влади це є бомба, яка може зруйнувати всю систему роботи, підірвати економіку. Сьогодні "реформатори" формують роботу за принципом "давай почнемо, а завтра розберемось". Система має працювати як гарний український годинник. При цьому, хочу зауважити. Свою роботу ви маєте будувати так, аби виключити навіть прояв корупційної складової. Тут працюють порядні і чесні люди. А ті, хто хочуть нажитися на українцях, мають зрозуміти – їм у роботі державної системи нема місця. Моя задача, як Міністра – зробити так, щоб сьогоднішній етап не був кроком у прірву", - зазначив Міністр Ігор Швайка.

Учасники наради зазначили, що українська система земельного кадастру на сьогодні серед лідерів у Європі. І будь-яка зупинка призведе до зупинки розвитку цього напрямку.

Під час інспектування лабораторії Держветфітослужби, Міністр зазначив, що реформування органів виконавчої влади поспіхом і без ретельної підготовки призведе до катастрофічних наслідків.

"Наша головна задача - не допустити тих "горе-реформ" в Україні. Кошти сьогодні нам потрібні для підтримки стану лабораторій, в якому вони є сьогодні та на оновлення обладнання. Наше завдання - зберегти систему ветеринарної медицини та ветеринарного контролю", - сказав Ігор Швайка.

Сьогодні українські лабораторії мають запатентовані методики, розроблені вітчизняними спеціалістами. Результати українських досліджень визнають у всьому світі. «Українці мають бути впевнені у якості тих товарів, які купують на вітчизняних ринках. Якщо ми збережемо ветеринарну медицину – ми зможемо гарантувати якість продукції, що купують громадяни. Робота цих людей в лабораторії непомітна для пересічного громадянина. І так це і має бути. Але якщо порушити цю роботу – система перестане працювати. Тут своя важлива специфіка роботи. Я скажу, що сьогодні випадки сказу чи АЧС ми можемо діагностувати та ліквідувати за кілька годин. Таке можуть сказати далеко не у всіх країнах», - зауважив Міністр Ігор Швайка.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux