Питання статусу Дніпропетровського аграрного університету на особистому контролі міністра

Опубліковано 29 квітня 2014 року, 13:48

        Міністр відзначив: «У контексті євроінтеграційного курсу нашої держави інтеграція вищої аграрної освіти до європейського освітнього простору – є одним з головних завдань Мінагрополітики.

     Під час робочого візиту до Дніпропетровської області Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка зустрівся зі студентською молоддю. Під час спілкування зі студентами Дніпропетровського державного аграрного університету міністр запевнив, що максимально сприятиме тому, щоб аграрний виш залишився у сфері управління Мінагрополітики і не відбулося його об’єднання з іншими закладами.

        Міністр відзначив: «У контексті євроінтеграційного курсу нашої держави інтеграція вищої аграрної освіти до європейського освітнього простору – є одним з головних завдань Мінагрополітики. Ми максимально сприятимемо розвитку вишів, які знаходяться у підпорядкуванні міністерства, виходячи із внутрішніх  потреб і прагнень студентства та професорсько-викладацького складу. Тому питання збереження статусу Дніпропетровського державного аграрного університету я триматиму на особистому контролі. Міністерство має бути партнером вищих навчальних закладів. Тобто, йдеться про університетську автономію – фінансову, кадрову та академічну. До речі, принципи автономії та деполітизації закладені й у освітню реформу, яку сьогодні розпочав Уряд».

        Також міністр зауважив, що сьогодні прогресивний розвиток аграрної галузі вимагає  фахового кадрового забезпечення, що у свою чергу напряму залежить від якості вищої аграрної освіти. «Інтенсивний євроінтеграційний процес, в якому перебуває наша держава, відкриває можливість розвитку співпраці з міжнародними організаціями та програмами. Забезпечення повноправного представництва України у міжнародних форумах, програмах, що проводяться під егідою міжнародних організацій, дає змогу підтверджувати на міжнародній арені високий престиж української вищої аграрної освіти», - додав Ігор Швайка.

                                                                                                                                    Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux