В Мінагрополітики обговорили перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів

Опубліковано 24 квітня 2014 року, 18:00

Під час засідання було презентовано аналіз стану виробництва м’яса та м'ясопродукції в Україні. Так, було відмічено, що починаючи з 2001 року в Україні відбувається ріст поголів’я птиці. Щодо показників виробництва, то було відмічено, що в державі найбільше виробляється м’яса птиці, свинини та яловичини. Фахівці Мінагрополітики відмітили, що ця позитивна тенденція буде продовжуватись і в подальшому. Також в Україні збільшено експорт м’яса птиці на 172 тис. тонн.

Сьогодні, 24 квітня, під головуванням заступника міністра Андрія Дикуна відбулось засідання робочої групи щодо розвитку експорту та імпорту м’яса та м’ясопродуктів. В ньому взяли участь представники Мінагрополітики, Держветфітослужби, м’ясопереробного бізнесу України та промислових виробників свинини та яловичини.

Під час засідання було презентовано аналіз стану виробництва м’яса та м'ясопродукції в Україні. Так, було відмічено, що починаючи з 2001 року в Україні відбувається ріст поголів’я птиці. Щодо показників виробництва, то було відмічено, що в державі найбільше виробляється м’яса птиці, свинини та яловичини. Фахівці Мінагрополітики відмітили, що ця позитивна тенденція буде продовжуватись і в подальшому. Також в Україні збільшено експорт м’яса птиці на 172 тис. тонн. Крім цього, були озвучені плани щодо нарощення цього року експорту м’яса птиці майже на 10% та скорочення імпорту свинини.

Андрій Дикун запропонував до обговорення питання виходу на ринки третіх країн вітчизняних м’ясопереробних підприємств. «Відкриття нових ринків для експорту м’яса та м’ясопродуктів вітчизняними виробниками – складне, але стратегічно важливе питання. Досягти позитивних результатів у цьому напрямі можливо лише спільними зусиллями бізнесу та влади. Вітчизняна м’ясна продукція має бути конкурентоспроможною з відповідними якісними показниками. Вона має відповідати високим міжнародним стандартам якості. Вивчення і залучення передового досвіду розвинутих країн у цьому контексті є очевидним. І сьогодні, в умовах євроінтеграційних процесів, це наше спільне з вами завдання», - відмітив заступник міністра. Андрій Дикун наголосив, що саме для вирішення таких проблемних питань в Мінагрополітики і створено профільну робочу групу з питань експорту-імпорту м’ясної продукції. Найближчим часом в міністерстві відбудеться наступне засідання робочої групи, під час якої розглядатимуться проблеми, пов’язані з експортом та імпортом м’яса свинини та яловичини.

 

Прес-служба Мінагрополітики 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux