Міністр Ігор Швайка звернувся до молокопереробників щоб врегулювати ситуацію на ринку молока

Опубліковано 10 квітня 2014 року, 09:47

    Подаємо текст звернення, яке було підписане міністром і направлене до всіх підприємств-учасників ринку.   «В цей нелегкий для нашої держави час, всім нам дуже важливо підтримувати один одного й спільно працювати на благо України. Ситуація, що наразі склалася на молочному ринку, вказує на те, що між молокопереробними підприємствами час від часу виникають певні домовленості, щодо невиправданого та штучного зниження цін на закупівлю сировини, яка надходить від виробників молока», - йдеться у зверненні.

    Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка звернувся з відкритим листом до керівників молокопереробних підприємств з метою врегулювання цінової ситуації на молочному ринку України.

    Подаємо текст звернення, яке було підписане міністром і направлене до всіх підприємств-учасників ринку.

   «В цей нелегкий для нашої держави час, всім нам дуже важливо підтримувати один одного й спільно працювати на благо України. Ситуація, що наразі склалася на молочному ринку, вказує на те, що між молокопереробними підприємствами час від часу виникають певні домовленості, щодо невиправданого та штучного зниження цін на закупівлю сировини, яка надходить від виробників молока», - йдеться у зверненні.

   Міністерство аграрної політики та продовольства України уважно стежить за усіма тенденціями ринку молока в Україні. Ми розуміємо, що ситуація для переробних підприємств, в умовах сьогодення, теж є не з найкращих. З огляду на це, Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює створення спільно з Аграрним фондом, робочої групи яка разом з вами має напрацювати комплекс заходів підтримки молочної галузі, у тому числі, через фінансову інтервенцію.

   Водночас, Міністерство аграрної політики та продовольства України мусить вас попередити, якщо й надалі відбуватиметься подальше штучне зниження цін на молочну сировину, це призведе до занепаду всієї молочної галузі, що, у свою чергу, може стати загрозою для продовольчої безпеки України. За таких обставин, Міністерство аграрної політики та продовольства України не стоятиме осторонь, а буде активно діяти в межах своєї компетенції й боротися із штучно заниженими цінами.

   З огляду на це, Міністерство аграрної політики та продовольства України, в межах своїх повноважень, звертається до вас із вимогою встановлювати адекватні ринкові ціни за поставлену вам молочну сировину. З огляду на сучасні умови, ми вважаємо штучне зниження цін на молоко недопустимим. В разі, якщо нашу вимогу не буде виконано, Міністерство аграрної політики та продовольства України буде звертатися до Антимонопольного комітету України із клопотанням вжити відповідних заходів, щоб уникнути в майбутньому можливих домовленостей, що негативно відображаються на продовольчій безпеці України».

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux