Кабмін установив мінімальні ціни на цукор та цукрові буряки

Опубліковано 12 грудня 2013 року, 12:53

Уряд ухвалив постанову «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2014 року до 1 вересня 2015 року». Розробником документу виступило Міністерство аграрної політики та продовольства України.Так, у наступному маркетинговому році мінімальна ціна однієї тонни цукрових буряків становитиме 343,55 гривні, а мінімальна оптово-відпускна ціна цукру – 4722,68 гривні за тонну без урахування ПДВ.

Учора на засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено постанову, яка встановлює мінімальні ціни на цукор і цукрові буряки з 1 вересня 2014 року до 1 вересня 2015-го. Розробило відповідний документ Міністерство аграрної політики та продовольства. Так, у наступному маркетинговому році мінімальна ціна однієї тонни цукрових буряків становитиме 343,55 гривні, а мінімальна оптово-відпускна ціна цукру – 4722,68 гривні за тонну без урахування ПДВ.

Уряд ухвалив постанову «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2014 року до 1 вересня 2015 року». Розробником документу виступило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Так, у наступному маркетинговому році мінімальна ціна однієї тонни цукрових буряків становитиме 343,55 гривні, а мінімальна оптово-відпускна ціна цукру – 4722,68 гривні за тонну без урахування ПДВ.

На переконання урядовців, ця постанова сприятиме стабілізації виробництва цукросировини та цукру, задоволенню внутрішньої потреби держави в цукрі, регулюванню внутрішнього ринку та створенню реальних передумов для оптимального функціонування галузі.

Нагадаємо, що щорічно на виконання Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» Уряд встановлює граничний розмір квот з постачання цукру на внутрішній ринок (квота «А») та затверджує мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор. Виходячи з науково обґрунтованої норми споживання цукру на душу населення, постанова передбачає встановлення квоти постачання цукру на внутрішній ринок (квота «А») на період маркетингового року з 1 вересня 2014 року по 1 вересня 2015 в обсязі 1811 тисяч тонн (з розрахунку 38 кг на душу населення).

Окрім того, на підставі розрахунків Інституту біоенергетичних культур та цукрових буряків НААНУ і Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості» пропонується встановити мінімальну ціну за 1 тонну цукрових буряків базисної цукристості урожаю 2014 року в розмірі 343,55 гривні без урахування ПДВ та мінімальну оптово-відпускну ціну 1 тонни цукру – 4722,68 гривні без урахування ПДВ.

Такий рівень цін забезпечить беззбитковість виробництва цукрових буряків та цукру. Ухвалений проект постанови дозволить зорієнтувати сільськогосподарських виробників та цукрові заводи щодо необхідних площ посіву цукрових буряків, сприятиме стабілізації економічної ситуації на внутрішньому ринку цукру, збереженню потенціалу бурякоцукрової галузі.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux