Китай – приклад успішного партнерства України в АПК

Опубліковано 11 грудня 2013 року, 13:55

«Україна – це третя країна в світі, яка отримала можливість експортувати зернові до Китаю. І всі країни, які експортують сільгосппродукцію, хочуть потрапити на цей ринок. Тому Китай – приклад успішного стратегічного партнерства для України. Це новий, перспективний, стабільний і прогнозований ринок. Тут нам вдалося дуже оперативно узгоджувати регламенти та стандарти на експорт сільськогосподарської продукції.

Китай став для України новим перспективним ринком збуту сільськогосподарської продукції. Саме з Піднебесною вдалося оперативно та без проблем узгодити регламенти і стандарти на експорт агропродукції. Про це свідчить те, що вже з наступного року на ринок Піднебесної вийдуть українські соя та ячмінь, фітосанітарні протоколи на які були узгоджені протягом року. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк на брифінгу в Кабміні.

«Україна – це третя країна в світі, яка отримала можливість експортувати зернові до Китаю. І всі країни, які експортують сільгосппродукцію, хочуть потрапити на цей ринок. Тому Китай – приклад успішного стратегічного партнерства для України. Це новий, перспективний, стабільний і прогнозований ринок. Тут нам вдалося дуже оперативно узгоджувати регламенти та стандарти на експорт сільськогосподарської продукції. І ми плануємо, що експорт української аграрної продукції в 2014 році до Китаю складе близько 2,5 мільярда доларів, а в 2015 році – 3,5-4 мільярда», − зазначив Микола Присяжнюк.

Міністр нагадав, що під час офіційного візиту Президента України Віктора Янукович був підписаний Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном Договір про дружбу і співробітництво між Україною та КНР. Окрім цього, були підписані двосторонні документи. Зокрема в аграрній сфері.

«Між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР були підписали два протоколи фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю та сої з України до Піднебесної. В наступному році триватиме підготовка протоколів фітосанітарних та для експорту ріпаку та пшениці. Також до 1липня 2014 року буде розроблена детальна програма економічної співпраці між Україною та КНР. Це стосуватиметься не лише агропромислового комплексу, але й інших галузей економіки», − повідомив Міністр.

Також очільник відомства поінформував, що був укладений контракт між ПАТ «Ніжинський жиркомбінат» та «Сіночем Гуандонг Ко. ЛТД», який передбачає постачання рафінованої та нерафінованої лляної олії до Китаю у 2014-2015 роках.

«Уряд і Мінагрополітики зокрема продовжує роботу над розширенням географії експорту вітчизняної сільгосппродукції. І це є невід’ємною частиною Стратегії розвитку агросектору до 2020 року», − зазначив Микола Присяжнюк.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux