Так, якщо у першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то у 2015 році - уже 67%. Відбулося зростання частки продуктів переробки у сільськогосподарському експорті до ЄС, що позитивним чином характеризує розвиток аграрного сектору України.
"Поступово українські сільгосптоваровиробники починають все більше використовувати нові можливості експорту продукції переробки на високомаржинальний ринок ЄС", - про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.
Так, якщо у першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції складала 76%, то у 2015 році - уже 67%. Відбулося зростання частки продуктів переробки у сільськогосподарському експорті до ЄС, що позитивним чином характеризує розвиток аграрного сектору України.
Найбільш показовими є приклади зростання експорту м’яса птиці - утричі (до 27.3 млн доларів США); томатної пасти - у 9.5 разів (до 6.9 млн доларів США); обробленого зерна зернових культур (лущене, плющене, у вигляді пластівців) - майже удвічі (до 5.6 млн доларів США); цукру і кондитерських виробів з цукру - у 1.8 разів (до 17.8 млн доларів США); готових продуктів із зерна - у 1.3 рази (до 18 млн доларів США).
Також у першій половині 2015 року відбувся експорт яєчних продуктів до ЄС на суму 4.5 млн доларів США, в той час як за аналогічний період минулого року експорт не здійснювався.
"Пріоритетним напрямком розвитку вітчизняного агросектору є орієнтація на збільшення частки продукції переробки, а також продукції з високою доданою вартістю у загальному сільськогосподарському експорті України. Це дозволить нам збільшити валютні надходження до державного бюджету. А поточні результати експорту до ЄС свідчать про високий потенціал української продукції та гарні перспективи на світовому ринку", - наголосив Міністр Олексій Павленко.
Прес-служба Мінагрополітики