На Волині за 2 місяці вироблено продукції тваринництва на 412,7 млн грн, - керівник профільного департаменту ОДА

21.03.2016 15:06

За січень-лютий поточного року на Волині усіма категоріями господарств вироблено валової продукції тваринництва на 412,7 млн грн., що на 0,2% більше, ніж у минулому році.  Реалізовано на забій 26,3 тис. тонн худоби і птиці. Вироблено 46,7 тис. тонн молока. Одержано 13,7 млн шт. яєць. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, звітуючи на щотижневій апаратній нараді про основні показники розвитку аграрної галузі області.  Це відбулось у рамках нової практики щодо заслуховування у Мінагрополітики звітів директорів Департаментів агропромислового комплексу ОДА.

Він наголосив, що спад виробництва продукції тваринництва обумовлений скороченням поголів’я сільгосптварин. Зокрема поголів’я ВРХ становить 170,2 тис. голів, в тому числі скороченням поголів’я корів на 7,8% до 104 тис. гол.

«В усіх категоріях господарств за січень – лютий 2016 року відбулось нарощування поголів’я свиней на 4,3% і становить 303,2 тис. гол. та птиці – на 1,8% до минулого року і становить 7,2 млн гол. В сільгосппідприємствах ріст поголів’я свиней становив 31,4%, птиці – 2,9%. Сільгосппідприємства реалізували на забій 15,3 тис. тонн худоби та птиці в живій вазі. Надоїли 12 тис. т молока, одержали 3,6 млн шт. яєць. Порівняно з минулим роком виробництво м’яса зросло на 7%, яєць – 2,9%. Поголів’я свиней та птиці зросло відповідно на 31,4% та 2,9%» - зауважив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

«Продуктивність дійного стада зросла на 78 кг і становить 824 кг молока від корови. В агроформуваннях області утримується 54 тис. гол ВРХ. В тому числі 20,4 тис. гол. корів, 88,2 тис. гол. свиней, 4,6 млн гол. птиці», - наголосив керівник департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Загалом, за словами Юрія Горбенка, Волинь займає провідне місце у галузі м’ясного скотарства, чисельність якого складає 14,2 тис. голів ВРХ. В тому числі 5,8 тис. голів корів, що становить відповідно 24% та 25% всього м’ясного поголів’я України.

 Прес-служба Мінагрополітики

Версія для друку