Виробництво рибної продукції у 2018 році збільшилось на 3 тис. тонн, - Держрибагентство

06.02.2019 13:40

За підсумками 2018 року в Україні було вироблено 66 398 тонн рибної продукції. Це на 3 259 тонн більше, ніж попереднього року. У 2017 році такої продукції було вироблено 63 129 тонн.

Зокрема, найбільше було вироблено:

- готових продуктів та консервів з сардин, сардінели, кільки і шпротів, цілих чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 16 120 тонн (96% до 2017 року);

- готових продуктів і консервів з риби, інших – 12 389 тонн (117%);

- риби морської замороженої нерозібраної – 8 700 тонн (90%);

- риби копченої – 4 732 тонни (96%);

- риби сушеної і в'яленої – 3 850 тонн (120%);

- готових продуктів і консервів з іншої риби, цілих чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 3 831 тонна (88%);

- оселедців солоних – 3 446 тонн (117%);

- ікри інших риб – 3 710 тонн (123%).

- продуктів готових і консервів з оселедця, цілих чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті – 2 885 тонн (155%);

- рибного філе та іншого м'яса риби – 2 525 тонн (93%);

- риби солоної, крім оселедців – 2 107 тонн (110%);

- рибного філе в'яленого, соленого чи в розсолі (крім копченого) – 1 050 тонн (131%);

- лосося тихоокеанського, атлантичного та дунайського копченого – 502 тонни (129%).

Загалом, виробництво рибної продукції у 2018 році в абсолютному вимірі зросло на 5,2%, у порівнянні із попереднім періодом.

Нагадаємо, що за підсумками 11 місяців 2018 року української рибної продукції було експортовано на $34,5 млн.

Print