За 7 місяців Україна збільшила експорт м’яса птиці майже до 185 тис. тонн

13.09.2018 19:20

Україна продовжує збільшувати експорт продукції птахівництва та відкривати нові ринки збуту. Так, за даними Державної фіскальної служби за 7 місяців 2018 року експортовано 184,6 тис. тонн м’яса та їстівних  субпродуктів свійської птиці, що на 8,9 % більше від аналогічного періоду минулого року. Продукція експортується у 80 країн світу, а у 2018 році було відкрито чотири нових ринки – Албанія, Гана, Гонконг та Марокко.

Нагальні питання розвитку галузі птахівництва та нові перспективи обговорювались під час ХІV Міжнародної конференції «Птахівництво 2018» за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети, представників Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, профільних асоціацій, виробників агропродукції, експортерів, міжнародних експертів.

Окрему увагу було акцентовано на питанні підвищення виробництва, якості та безпеки продукції. М'ясо птиці є глобальним трендом на світовому ринку і попит на нього щорічно зростає. Згідно прогнозу OECD-FAO Agricultural Outlook 2018-2027, за 10 років світове споживання такої продукції збільшиться на 19 млн тонн (15,8%) і складе близько 139 млн тонн.

Враховуючи глобальні тренди, Україна нарощує виробництво м’яса птиці та наближається за його обсягами до провідних країн світу. Так, за 7 місяців поточного року сільськогосподарськими підприємствами реалізовано 809,6 тис. тонн м’яса, що на 5 % більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Довідково:

На сьогодні Україна займає 7 місце з експорту м’яса бройлерів в рейтингу країн-експортерів такої продукції. Найбільшими світовими імпортерами цієї продукції є Японія, Мексика, ЄС, Ірак, Південно-Африканська Республіка, Саудівська Аравія, Куба, Гонконг, Обєднані Арабські Емірати, Ангола.

Прес-служба Мінагрополітики

Print